Saturday, October 31, 2009

شورای دانش آموزی به میرحسین رای داد

مدرسه راهنمایی امام رضا در مشهد وابسته به آستان قدس رضوی که زیر نظر مستقیم عباس واعظ طبسی نماینده رهبری اداره میشود، شاهد رویدادی بینظیر بود.

به گفته یکی از معلمان راهنما ( مشاور) در این مدرسه، امروز این مدرسه 630 نفری برای انتخاب شورای دانش آموزی حال و هوایی دیگر داشت که با یک نتیجه غیر قابل باور، اولیای مدرسه که از ایادی دولت و راست ها هستند را غافل گیر کرد.

در جریان این رای گیری دانش آموزان این مدرسه راهنمایی در میان بهت مربیان به جای اینکه به همشاگردیان خود رای دهند ؛452 برگه از مجموع 598 رای ماخوذه را به نام میرحسین موسوی پر کرده و تحویل دادند.

مدیر و معاونین مدرسه و در راس آنان مسئول بسیج مدرسه که هم دست و پای خود را گم کرده بودند و هم بشدت عصبانی بودند با برخی از بچه ها برخورد فیزیکی کرده و والدین این کودکان را به مدرسه احضار نمودند.

در در ساعت آخر مدرسه هم 2 نفر از حراست اداره کل به مدرسه آمدند و برگه های رای را با گزارش مبسوطی با خود بردند

Friday, October 30, 2009

بررسی روزنامه‌های صبح پنج‌شنبه ایران


۱۳۸۸/۰۸/۰۷
روزنامه حيات نو خبر از ارائه نخستين درخواست مجوز ‌برای راهپيمايی روز ۱۳ آبان از سوی هواداران ميرحسين موسوی خبر داده است.
به نوشته اين روزنامه انجمن اسلامی مدرسين دانشگاه‌ها اولين تشکلی است که برای برگزاری راهپيمايی روز ۱۳ آبان از استانداری تهران درخواست مجوز کرده است.

علی‌محمد حاضری، دبيرکل اين انجمن به روزنامه حيات‌نو گفته است «پيش‌بينی می‌شود بعضی تشکل‌های اصلاح‌طلب نيز در‌خواست‌‌هايی در اين زمينه بدهند. »

حيات نو نوشته که پيش از اين نيز بسياری از تشکل‌ها درخواست مجوز برای راهپيمايی برای مناسبت‌های مختلف کرده بودند که وزارت کشور با اين درخواست‌ها مخالفت کرده بود.

ارائه درخواست مجوز برای راهپيمايی ۱۳ آبان از سوی اين تشکل نزديک به ميرحسين موسوی پس از آن صورت گرفت که فرمانده نيروی انتظامی اعلام کرد در صورت داشتن مجوز برای راهپيمايی ماموران تحت امرش با شرکت کنندگان در راهپيمايی برخورد نخواهند کرد.
همزمان روزنامه تهران امروز از تدابير تازه امنيتی برای سفارت روسيه در تهران خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه اين تدابير پس از آن به اجرا گذاشته شد که سفارت روسيه خواهان اعمال تدابير شديد امنيتی برای اين سفارتخانه در تهران شد.

تهران امروز نوشته «طی روزهای آينده و به‌ويژه در مراسم روز ملی مبارزه با استکبار جهانی قرار است افرادی جلوی سفارت روسيه تجمع کرده و شعارهايی عليه سياست‌های روسيه در قبال ايران سر دهند.»

تقويت ارتباط کروبی و موسوی به رغم محدوديت‌ها

روزنامه اعتماد ديدار دومين مهدی کروبی و مير حسين موسوی را مورد توجه قرار داده و آن را «تقويت ارتباط ها به رغم محدوديت ها» توصيف کرده است.

اين روزنامه نوشته «مهدی کروبی روز سه شنبه به ديدار ميرحسين موسوی رفت تا با حضور در دفتر کار او به رايزنی در خصوص فضای حاکم بر کشور، عملکرد دستگاه های اجرايی و برخی حوادث کشور بپردازد.»

به نوشته اعتماد در اين ديدار مهدی کروبی و ميرحسين موسوی به مشورت در باب اقدامات آتی خود و تحليل فضای آينده کشور پرداختن و همچنين مقرر شد اين دو به تقويت راه‌های ارتباطی خود به رغم برخی محدوديت ها بپردازند.»

شمار قربانيان آنفلوانزای خوکی در ايران به ۲۲ نفر رسيد

روزنامه جام جم گزارش داده که با مرگ ۶ نفر ديگر براثر بيماری آنفلوانزای خوکی شمار قربانيان اين بيماری در ايران به ۲۲ نفر رسيده است.
به گزارش اين روزنامه رئيس مرکز مديريت بيماری‌های واگير وزارت بهداشت با اعلام آخرين وضعيت بيماری آنفلوآنزای نوع خوکی در کشور از ابتلای ۴۴۴ فرد جديد و مرگ ۶ نفر ديگر بر‌اثر اين بيماری خبر داده است.

دکتر محمدمهدی گويا گفته است در ايران طی‌هفته گذشته با ابتلای ۴۴۴ مورد جديد به بيماری آنفلوانزای خوکی تعداد مبتلايان به اين بيماری در کشور به ۱۶۳۸ نفر رسيده است. »

«افشای پخش بی‌سابقه پول در يک سال اخير»

روزنامه جمهوری اسلامی از «افشای آمارهای پخش گسترده پول در يک سال اخير» خبر داده و نوشته «در حالی که با سياست‌های انقباضی دکتر مظاهری در رياست بانک مرکزی رشد نقدينگی مهار شده بود تازه ترين اخبار از افزايش ۸۰ درصدی رشد نقدينگی در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته حکايت دارد.»

اين روزنامه گزارش داده که بنابر آمار رسمی بانک مرکزی رشد نقدينگی طی شش ماهه نخست امسال با افزايش ۸۰ درصدی از ۱۶ درصد به ۲۷ درصد رسيده و پايه پولی کشور نيز در طول همين دوره کوتاه رشد ۴۷ درصدی را شاهد بوده است.

روزنامه جمهوری اسلامی با تاکيد براينکه «پخش گسترده پول در سه ماهه نخست سال جاری از دلايل رشد شديد نقدينگی بوده» نوشته «گزارش رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی از افزايش ۸۸ هزار ميليارد ريالی اسکناس در ۹ ماهه پايانی سال گذشته خبر می‌دهد که اين مقدار در طول تاريخ اقتصاد ايران بی‌سابقه بوده است.»

به نوشته اين روزنامه براساس آمار رسمی بانک مرکزی ميزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از رقم ۶۸ هزار ميليارد ريال در اول تير سال ۸۷ به رقم ۱۵۷ هزار ميليارد ريال در ۲۹ اسفند ۸۷ رسيده که توزيع اين پول ها معادل ۸۸ هزار ميليارد ريال طی کمتر از ۹ ماه نه تنها طی ۳۰ ساله انقلاب بلکه در طول تاريخ اقتصاد ايران و رژيم هايگذشته نيز بی سابقه بوده است.

ورود بسيج به حفاظت از ميراث فرهنگی

روزنامه سرمايه خبر داده که پس از ورود نيروی مقاومت بسيج به مقوله مبارزه با مواد مخدر و ترک اعتياد، اين نيرو حفاظت از آثار تاريخی ايران را هم بر عهده خواهد گرفت.

به نوشته اين روزنامه حميد بقايی رئيس سازمان ميراث فرهنگی، از انعقاد تفاهمنامه ای با نيروی مقاومت بسيج به منظور حفاظت از آثار تاريخی خبر داده و گفته است «محافظت از ۲۷ هزار اثر ثبت شده در کشور به ۸۰ هزار نفر نيرو احتياج دارد که امری امکان پذير نيست به همين جهت از همراهی ويژه بسيج در راستای حفاظت از آثار تاريخی استفاده خواهيم کد. »

حميد رضا حسينی روزنامه نگار حوزه ميراث فرهنگی با اشاره به تشکيل يگان ويژه حفاطت از ميراث فرهنگی در سال‌های گذشته به روزنامه سرمايه گفته «سازمان ميراث فرهنگی بايد فعاليت‌هايی انجام می‌داد که از آنها غفلت کرده و از نيروهای يگان در جاهايی غيرلازم همانند نگهبانی از ساختمان‌های سازمان و فروش بليت استفاده می‌کند و برای جبران کمبود نيرو به بسيج روی آورده‌اند که سبب موازی کاری و پيدايش اختلافات خواهد شد.»

سرمايه همچنين با اشاره به اساسنامه سازمان ميراث فرهنگی نوشته «اگر مديران سازمان ميراث فرهنگی به بخشی از اساسنامه آن سازمان که تاکيد بر ايجاد انجمن‌های ميراث فرهنگی، حضور و آموزش مردم و استفاده از آنها در فعاليت های مختلف دارد توجه و آن را اجرا می‌کردند، ديگر نيازی به امضای تفاهمنامه با نيروی غيرتخصصی مقاومت بسيج و صرف هزينه و زمان بسيار برای آگاهی بخشی به آنان نبود.»

محمد قوچانی پس از ۱۳۱ روز حبس آزاد شد


سایت تغییر وابسته به حزب اعتماد ملی گزارش داده است که ماموران جمهوری اسلامی ساعت ۲ بامداد جمعه محمد قوچانی را روبه‌روی یک آژانس تاکسی تلفنی رها کرده‌اند.

در دادگاه‌های موسوم به «کودتای مخملی» که در آن روزنامه‌نگاران و اصلاح‌طلبان به طور دسته‌جمعی به اتهام راه‌انداختن انقلاب مخملی و تشکیک در انتخابات به محاکمه کشیده شدند، محمد قوچانی در دو نوبت حضور داشت.

محمد قوچانی، سردبیری روزنامه‌هایی چون شرق، هم‌میهن، اعتماد ملی و هفته‌نامه شهروند امروز را در کارنامه خود دارد.

پس از دستگیری محمد قوچانی، روزنامه اعتماد ملی برای مدتی به کار خود ادامه داد، اما پس از آن که مهدی کروبی با انتشار نامه‌ای خواستار رسیدگی به گزارش‌های مطرح شده درباره تجاوز به زندانیان در زندان‌های جمهوری اسلامی شد این روزنامه نیز به جمع مطبوعات توقیف شده ایران پیوست.

اقتصاد آمریکا بار دیگر در مسیر رشد قرار گرفت

تازه ترين آمار و ارقام ارائه شده از سوى دولت آمريكا نشان مى دهد كه اقتصاد اين كشور در بيش از يك سال گذشته رشد كرده است
بر اساس آمار جديد اقتصاد آمريكا در سه ماهه سوم سال ميلادى جارى (بين ماه هاى ژوئيه و سپتامبر) رشدى داشته كه نرخ معادل سالانه آن ۳.۵ درصد است.

اين رقم بيشتر از چيزى است كه اقتصاد دانان پيش بينى مى كردند و بالاترين نرخ رشد در طى دو سال گذشته محسوب مى شود.

برنامه محرك اقتصادى دولت آمريكا كه با صرف هزينه اى بالغ بر ۷۸۰ ميليارد دلار به اجرا درآمد و از جمله طرحى كمكى براى صنعت اتومبيل سازى در اين كشور (با دادن سوبسيد به توليد كنندگان براى پرداخت بخشى از هزينه تعويض اتومبيل هاى قديمى با اتومبيل هاى جديد) را در خود داشت، از عوامل ايجاد اين رشد تلقى مى شود.

يكى ديگر از عوامل رشد به حركت افتادن بازار مسكن بوده است كه به اعتقاد كارشناسان معافيت مالياتى هشت هزار دلارى براى كسانى كه اولين خانه خود را خریداری می‌کنند باعث رشد در اين عرصه شده است.

باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا از اين خبر استقبال كرد و آن را نشانى از كاهش يافتن آثار ركود اقتصادى دانست.

او همچنين گفت گام هايى كه دولت او برداشته باعث ايجاد تغيير شده است، با اين حال او تذكر داد كه كشورش تا خروج از ركود راهى طولانى در پيش دارد.

آمار ارائه شده نشان مى دهد كه در مقايسه با سه ماهه دوم سال ۲۰۰۹، اقتصاد آمريكا در سه ماهه سوم سال ميلادى %۰.۹ رشد داشته است.

در مقايسه، اقتصاد بريتانيا در همين مدت با افولى %۰.۴ مواجه بود.

ژاپن، چين، آلمان و فرانسه همگى از شرايط ركود اقتصادى خارج شده اند.

هيو پيم، گزارشگر ارشد بى‌بى‌سى در مسائل اقتصادى در واكنش به خبر اعلام شده، معادل سالانه رشد ۳.۵ درصد را بيشتر از رقم پيش بينى شده دانست و گفت: "گستردگى برنامه محرك دولت آمريكا، كه بر حسب درصد بسيار بزرگتر از برنامه محرك دولت بريتانيا بود، تغيير زيادى ايجاد كرده است."

از سه ماهه دوم سال ۲۰۰۸ كه اقتصاد آمريكا نرخ رشد سالانه اى معادل ۲.۴ درصد از خود نشان داد، اين اولين بارى است كه نشانه اى از رشد در اقتصاد اين كشور ديده مى شود.

با اين حال تيموتى گايتنر، وزير دارايى آمريكا اذعان كرد كه هنوز ميليون ها نفر در سختى هستند: "براى هر فرد بيكار، بى كارى به نحو غيرقابل قبولى بالاست و براى هر بنگاه تجارى كوچكى كه با بحران اعتبار مواجه است، ركود كاملا بارز و شديد است

کنگره آمریکا یک گام به تحریم صادرکنندگان بنزین به ایران نزدیکتر شد


کمیته بانکداری سنا و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا عصر پنجشنبه لایحه تحریم شرکتهایی که به ایران بنزین صادر می کنند را تصویب کردند
این لایحه در صورت تصویب نهایی کنگره آمریکا به دولت باراک اوباما این امکان را می دهد که چنانچه مذاکرات اتمی جاری به شکست انجامد، تحریم های بیشتری علیه صنایع نفت و گاز ایران اعمال کند.

در مجلس نمایندگان به جز کمیته یاد شده، سه کمیته دیگر نیز باید این لایحه را تصویب کنند تا در صحن علنی به رای گذاشته شود.

این لایحه برای آنکه وجهه قانونی پیدا کند، باید به تصویب هر دو مجالس نمایندگان و سنا برسد.

لایحه یاد شده قانون سال 1996 تحریم های ایران را گسترش می دهد.

بر اساس این قانون شرکت های خارجی که بیش از 20 میلیون دلار در صنایع نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کنند مشمول تحریم های آمریکا می شوند.

اما این لایحه نظیر قانون پیش گفته به رئیس جمهور آمریکا همچنان این امکان را میدهد که در صورت صلاحدید بطور گزینشی دست به اعمال تحریم علیه شرکتهای ناقض بزند.

هوارد برمن رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان اظهار امیدواری کرده این لایحه ایران را وادار به توقف برنامه های اتمی کند.

بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا معتقدند با توجه به آنکه ایران 40 درصد از بنزین مصرفی خود را از خارج خریداری می کند، لایحه یاد شده می تواند بطور محسوسی تاثیر گذار باشد.

اما تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا همچون جف فلیک جمهوریخواه نسبت به عواقب بلندمدت این لایحه هشدار داده اند.

اما گری آکرمن دمکرات گفته است برای پیشگیری از جنگ با ایران باید از شدیدترین اقدامات دیپلماتیک علیه این کشور حمایت کرد.

ایران بیشتر بنزین وارداتی خود را از شرکت های نفتی بریتانیایی، سوئیسی، فرانسوی و هلندی خریداری می کند.

به گفته جفری فلتمن دستیار وزیر خارجه آمریکا هم اکنون شرکتهایی که مظنون به نقض قانون کنونی هستند تحت بررسی قرار دارند و در صورت صحت گزارش ها طی 45 روز آینده رسما تحت تحقیق قرار می گیرند.

وی افزود برخی از معاملاتی که ایران اعلام کرده با شرکتهای خارجی منعقد نموده تنها اهداف سیاسی داشته و قابل توجه نیستند.

لایحه کمیته بانکداری سنا می تواند به سرمایه گذاری در شرکت هایی که با ایران ارتباط دارند پایان دهد.

علاوه بر این شرکت هایی که با انتقال فناوریهای پیشرفته به دولت ایران به سرکوب آزادی بیان در این کشور کمک می کنند نیز تنبیه می شوند

كلى: آمريكا همچنان منتظر پاسخ رسمى ايران به پيش نويس وين است


سخنگوى وزارت امور خارجه آمريكا مى گويد كه واشينگتن همچنان منتظر «پاسخ رسمى» ايران به پيش نويس توافق وين است و اتحاد كاملى ميان چهار طرف مذاكره در مقابل تهران وجود دارد.

على اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين المللى انرژى اتمى، روز پنجشنبه در ديدار با محمد البرادعى، مدير كل آژانس، پاسخ اوليه تهران به طرح تبديل اورانيوم با غلظت پايين اين كشور به سوخت اتمى در روسيه را ارائه كرد.

جمهورى اسلامى ايران مى گويد كه چارچوب اين طرح را مى پذيرد ولى خواهان تغييرات زيادى در آن است.

ايان كلى، سخنگوى وزارت امور خارجه آمريكا، با بیان اینکه تهران به این پیش نویس، «پاسخ اولیه» داده است به خبرنگاران گفت: آمريكا همچنان منتظر پاسخ رسمى ايران است.

وى افزود: ما مى خواهيم بدانيم كه ايرانى خواهان روشن شدن چه ابهام هايى هستند.

به گفته سخنگوى وزارت امور خارجه آمريكا، اتحاد كاملى ميان چهار طرف مذاكره با ايران – آژانس، آمريكا، روسيه و فرانسه - وجود دارد.

بر اساس پيش نويس ارائه شده از سوى آقاى برادعى به ايران، تهران بايد حدود ۱۲۰۰ كيلوگرم از ذخاير اورانيوم خود را براى غنى سازى بيشتر به روسيه ارسال كند و اين اورانيوم پس از تبديل به ميله هاى سوخت اتمى در فرانسه در پايان سال ۲۰۱۰ به ايران بازگردانده خواهد شد. قرار است اورانيوم غنى شده تا ميزان ۱۹.۷۵ درصد توسط روسيه در راكتور تحقيقاتى تهران استفاده شود.

مدير كل آژانس روز پنجشنبه تاييد كرد كه «پاسخ اوليه ايران» به طرح پيشنهادى خود را دريافت كرده است.

آژانس در بيانيه اى گفته است: محمد البرادعى «در حال مشورت با دولت ايران و همه طرف هاى ذينفع است، با اين اميد كه بر سر پيشنهاد وى توافق صورت گيرد.»
به گزارش خبرگزارى فرانسه، يك مقام ارشد آمريكا كه نخواست نامش فاش شود، پيشتر گفته بود كه پاسخ ايران «شفاهى» بوده است.

آندره نستيرينكو، سخنگوى وزارت امور خارجه روسيه، نيز اعلام كرد: «مسكو با دريافت رونوشت اين پاسخ، آن را به دقت مطالعه خواهد كرد.»

مقام هاى جمهورى اسلامى در اظهار نظرهاى خود اشاره اى به تغييرات مورد نظر خود در پيش نويس وين نكرده اند ولى برخى از نمايندگان مجلس خواستار ارسال مرحله به مرحله اورانيوم ۳.۵ درصدى ايران به روسيه شده اند.

اين نمايندگان گفته اند كه ايران نبايد خود را از ذخاير اورانيومى كه توليد كرده است محروم كند.

بر اساس گزارش آژانس، ايران حدود ۱۵۰۰ كيلوگرم اورانيوم ذخيره كرده است و كشورهاى غربى اميدوارند كه با كاهش اين ذخيره از احتمال ساخت بمب اتمى توسط تهران جلوگيرى شود.

تهران در مقابل تلاش براى ساخت بمب اتمى را رد كرده و مى گويد كه برنامه هسته ايش اهداف صلح آميز دارد.

تولد محمود

روایت یک دانشجوی نخبه و شاهد عینی از مراسم دیدار رهبری با نخبگان: «آقا» نماز نخوانده مراسم را ترک کرد!

من توی جلسه همایش ملی نخبگان دیروز و دیدار با خامنه ای شرکت داشتم و اینجا قصد دارم ماوقع را توضیح دهم.

تعدادی برای صحبت کردن از قبل انتخاب شده بودند و حتی صحبتها و متن سخنرانی اونها هماهنگ شده بود . این افراد یکی یکی رفتند و همان صحبتهای کلیشه ای وخسته کننده همیشگی را (همگی از روی کاغذ واو ننداز) خواندند. در پایان خامنه ای پرسید کس دیگری صحبتی نداره؟ تعدادی دست بلند کردند و یک نفر بلند شد ایستاد که خامنه ای گفت برود صحبت کند. این دانشجو سخنان شدیدا انتقادی را شجاعانه و درکمال خونسردی بر زبان راند. وی خود را دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه شریف معرفی کرد و در ابتدای صحبت گفت که این کسانی که از طرف نخبگان آمدند و از روی کاغذ حرفهایی زدند نماینده تمام نخبگان نبودند و ما آنها را انتخاب نکرده بودیم. این حرف با تشویق شدید و استقبال حضاری که قبل از آن با صحبتهای خواب آور کسل شده بودند همراه شد. سپس وی حرفهای خود را به این شکل ادامه داد( که من سعی می کنم تا جای ممکن عین جملات وی و در غیر این صورت نقل به مضمون بیاورم) :

"حرفهای من در زمینه متفاوتی نسبت به آنچه که دوستان مطرح کردند می باشد و صحبتهای خود را در 3 بخش ارایه می کنم.

1- متاسفانه صداوسیمای ما بازتاب دهنده ی آنچه که درکشور ما میگذرد نیست. آیا به نظر شما صدا وسیما وقایع اخیر را به همان شکلی که در جامعه ما وجود داشت نشان داد ؟ یا خلاف واقع بود؟ درسته که حرفهای من به صورت سوالی هست اما منظور بنده از لحنم کاملا مشخصه . متاسفانه زمانی که رسانه مادرو مهمترین عنصر اطلاع رسانی مردم بدین شکل رفتار میکند انتظاری از دیگر رسانه های خرد نمی رود. صدا وسیما یی که زیر نظر شما کار میکند و رییس آن را شما تعیین می کنید ، دو حالت دارد : یا به دستور شما این گونه عمل میکند و یا نظارتی بر آن ندارید. این سوال مطرح است که در این 30 سال آیا واقعا جامعه ما به سمت اسلامی شدن و اخلاقی بودن پیش رفته؟ اگر ذره ای هم جواب به این سوال منفی باشد باید به عملکرد خود در این 30 سال شک کنیم.

2 - مساله دوم را من با مثالی در یک مقیاس کوچکتر مطرح می کنم. در یک خانواده زمانی که دو برادر با یکدیگر مشکل دارند اگر پدر خانواده با برادر کوچکتر برخورد خشنی کند ، برادر بزرگتر هم به خود این اجازه را می دهد که با برادر کوچکتر رفتار خشونت آمیز داشته باشد. شما که مقام پدری دارید وقتی با مخالفان خود آن گونه برخورد می کنید عوامل پایین تر نیز به طبع آن رفتاری دارند که همه میدانند درزندانها چه گذشت. در مورد وقایع زندانها من به یاد دارم که در یکی از سخنرانی ها فرمودید که با مسببان این گونه وقایع و متخلفان زندانها به شدت برخورد می شود اما.. من خودم در یک تظاهرات سکوت در تاریخ (...) حضور داشتم. اونجا لباس شخصی ها و افراد لباس دار ریختن و همه ما رو زدند.

3- من نمیدانم چرا در این کشور اجازه ابراز هیچ گونه انتقادی در مورد شما داده نمی شود؟ من دراین 5 سالی که روزنامه ها را مطالعه می کنم ندیدم که کسی نقدی به شما وارد کند حتی یک جمله مجلس خبرگان که وظیفه آن نقد و نظارت بر عملکرد رهبری است عملا مشاهده می شود که این کار را انجام نمی دهد. "

دربین صحبتها بسیجی هایی که بین حاضران پخش بودند پارازیت می انداختند و داد میزدن که تمومش کن . وسط صحبتها یک برگ کاغذ به اون دانشجو دادند. اونم رو کرد به خامنه ای و گفت که به من گفتن که وقتت تمومه اما اگر اجازه میدین هنوز صحبت دارم. همین موقع بسیجی ها هم صلوات فرستادن که تمومش کنن .خامنه ای گفت از اول هم وقت تموم بود ولی حالا شما صحبتها تو ادامه بده در پایان صحبتهای وی با تشویق شدید وبسیارطولانی نخبگان همراه شد. بعد خامنه ای شروع کرد به جواب دادن و اظهار ناراحتی کرد که اینجا ما نمیخواستیم از این دست صحبتها مطرح بشه و دوست داشتم که در زمینه مسایل نخبگان و علمی بحث بشه و در جواب به اون دانشجو همون حرفهایی رو زد که توی خبرها دیدیم. یعنی در واقع به خاطر صحبتهای اون دانشجو بود که خامنه ای مجبور شد درباره انتخابات حرف بزنه و ...

وی پاسخ داد کی گفته از ما انتقاد نمی کنن ؟! من خودم گفتم برید کرسی های آزاد اندیشی تو دانشگاهها بزنید. چرا راه ننداختین خودتون؟ برید انتقاد کنید و...

یک بسیجی ذوب در ولایت هم گفت آقا میخوام بیام دست بوسی . خامنه ای هم چفیه اش رو در آورد گذاشت برای اون و فورا از پرده پشت سرش غیبش زد. به نخبگان گفته بودند انتهای مراسم قراره نماز جماعت به امامت آقا برپا بشه ما سرگردون مانده بودیم که حالا چی به چیه و قراره چی بشه... اونا هم گفتن دیگه تمومه ، نمازی در کار نیست خودتون برید بخونید.

در ادامه همایش من دیگه اثری از اون دانشجویی که رفته بود صحبت کرده بود ، در همایش ندیدم

انتقاد صریح و رودرروی دانشجوی دانشگاه شریف از خامنه ای

عمل شجاعانه محمود وحیدنیا، دانشجوی دانشگاه شریف در انتقاد صریح و رودررو از آقای خامنه ای آنچنان بزرگ و مهمه که جای سخن فراوان داره. ولی این عمل یک نکته مهم رو بار دیگر نشون داد: که این ملت دیگه نیازی به منجی و قهرمان نداره، چون تک تک افراد این ملت قهرمان هستن. اگه تا دیروز شهدای گلگون کفن جنبش سبز، ندا و سهراب و محسن و دیگران نماد حرکت ما بودن، امروز یک دانشجوی ساده و ناشناس دانشگاه شریف فریاد رسای مردم ما می شه. و همه این قهرمانان و شهدا، مردمی بودن از جنس من و شما، که تا دیروز کسی اونها رو نمی شناخت و از بزرگیشون مطلع نبود. امروز همه ملت ما کاوه آهنگری هستند که می تونن ضحاک رو از تخت به زیر بکشن. و نیازی به هیچ قهرمانی ندارن، چنان که همراه جنبش سبزمردم، میر حسین موسوی هم بارها بر اون تاکید کرده. درخت سبز جنبش مردم ایران هر روز میوه تازه ای میده و باید گفت که این هنوز از نتایج سحر است. گوارا باد بر مردم سرزمین من سرنوشت زیبایی که از ثمره این درخت تنومند در انتظارشون هست، که دیر یا زود آمدنیست، ولی قطعی و حتمی است

Thursday, October 29, 2009

دیدار خامنه ای با نخبگان با سخنان یک دانشجو بهم ریخت

این مطلب را با چند واسطه شنیدم که برایتان ارسال می کنم

امروز(دیروز) خامنه ای با جمعی با عنوان دانشجویان نخبه دیدار کرد. در این جمع یک دانشجوی دکترا دستش را بالا بُرد تا صحبت کند. اول به او اجازه ندادند، ولی دستش را پایین نیاور تا اینکه خامنه ای گفت: حرفش را بزند!

این فرد پشت تریبون رفت و گفت:

«این جمع که اینجا هستند نمایندگان نخبگان نیستند، بلکه نماینده سازمان نخبگان هستند.
صدا و سیما که رئیس آن منصوب شماست بسیار دروغ می گوید و یک طرفه در همه مسائل برخورد می کند

خبرگان را ما تا به حال در عمرمان ندیدیم از شما انتقاد کنند. شما فضایی بوجود آورده اید که هیچ کس جرات نقد شما را ندارد. اطرافیان شما، شما را تبدیل به فرد مقدسی کرده اند که قابل نقد نیست. بعد از انتخابات من خودم بعنوان اعتراض در راهپیمایی بودم و از نیروهای بسیج و لباس شخصی کتک خوردم. من قضاوت این مطلب رو به وجدان شما واگذار می کنم.»

این رو که گفت، اتفاق جالبی افتاد. همه حاضران بعنوان تائید او شروع کردن به دست زدن.

خامنه ا ای که در زمان حرف های آن فرد در هم رفته بود، کاملا به هم ریخته و قرار نماز جماعت را لغو کرد و جلسه را ترک کرد
منبع

موسوی: جامعه به یکسال پیش باز نخواهد گشت

نه با زندان، نه با اعتراف گیری و نه با محاکمه
جامعه به یکسال پیش باز نخواهد گشت

گفت و گویی که در زمینه هسته ای در ژنو صورت گرفته است واقعا مورد حیرت است. قول و قرارهایی که در ژنو داده شد، اگر اجرا شود بر باد دادن همه زحمات هزاران دانشمند در کشور است و اگر اجرا نشود زمینه اجماعی را برای تحریم گسترده علیه ایران ایجاد خواهد کرد. اینها نتیجه ماجراجویی و عبور از اصول و منافع ملی در سیاست خارجی است. جالب آنجاست که به فرزندان انقلابی و خدوم کشور تهمت ارتباط و تمایل به غرب و شرق می زنند و خود به صورت آشکار و مکرر در مقابل آمریکا کرنش می کنند. باید بسیاری از مسائل برای مردم بازگو شود تا آنها بدانند که در کشور و مدیریت اجرایی چه می گذرد. من زمانی که در نخست وزیری بودم نیز تاکید بسیاری داشتم که نیروهای نظامی نباید وارد مسائل اقتصادی بشوند. یا برخی آقایان ماموریت دارند کشور و نظام را متلاشی کنند و از بین ببرند، یا اینکه فقط به فکر امروزشان هستند که آن را به فردا برسانند

منبع

فرمانده سپاه: حفظ نظام از ادای نماز واجب‌تر است


محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در اروميه گفت حفظ نظام جمهوری اسلامی از ادای نماز واجب‌تر است. وی ادامه داد: "هيچ فردی جرات بيان اين که نظام جمهوری اسلامی بايد از بين برود را ندارد و کسی به خود جرات نمی‌دهد اصل نظام و شکل نظام را مورد تحريم قرار دهد و از بين ببرد... معارضان مبانی نظام از ترس جرات مخالفت آشکار با مبانی نظام را ندارند چرا که از سوی مردم طرد می‌شوند و به اهداف خود نمی‌رسند... [اين نظام] به خاطر در راس قرار گرفتن ولايت‌فقيه قابل مقايسه با زمان امامت امام علی (ع) و پيامبر اکرم (ص) است." وی با اشاره به حوادث اخير گفت: "نمی‌توانيم بگوييم فتنه‌ها کاملا سرکوب شده و شعله‌های آتش اين فتنه خاموش شده است."

چرا ' نمایندگان تهران' سکوت پیشه کرده اند؟


کسانی که برای تردد های روزانه خود از مترو استفاده می نمایند با وضعیت اسفناک مترو تهران بیشتر دست و پنجه نرم می کنند. کمبود قطارها و طولانی بودن توقف، وجود ترافیک در بین خطوط مترو و البته هجوم شهروندان خسته تهرانی به ایستگاه های این وسیله حمل و نقلی در تهران باعث گشته مترو تهران به گونه ای فلج شود و تا حدودی از خدمات دهی به مسافران شهری تهران ناکام باشد.

حسن بیادی عضو شاخص شورای شهر تهران در این باره می گوید: «مشكل مترو واگن بوده و به خاطر لجبازي از عدم اختصاص كمك‌هاي دولت به مترو اقدامي نمي‌كند. مشكلات فعلي مترو همانند بافت‌هاي فرسوده بحراني شده است و جلسات پيگيري هم جوابگو نيست.»

به نظر می رسد پشت پرده داستان مترو مسائل سیاسی باشد، با این که این قضیه مربوط به شهر تهران است اما نمایندگان تهران در مجلس هیچ تلاشی برای حل معضل مترو صورت نمی دهند و همانند مسائل دیگر کشور نشان می دهند که در منازعه دولت و شهرداری تهران که البته به نظر می رسد حق با مردم و شهرداری است طرف دولت را گرفته اند. این در شرایطی است که ترکه خیس این دعوا تن شهروندان تهرانی را می نوازد

رهبر ایران: هم اکنون نیز انتقادهایی از رهبری بیان می شود و بنده هم آنها را دریافت می کنم


آیت الله خامنه ای با اشاره به سخنرانی اش در نمازجمعه بعد از انتخابات گفته است: "ابتدا پیغام خصوصی و نصیحت لازم داده شد اما وقتی انسان ناچار می شود، برخی مسائل را علنا نیز ابراز می کند". آیت الله خامنه ای همچنین ظاهرا در اشاره به حرکت های اعتراضی که اخیرا به طور مداوم در دانشگاه های ایران صورت می گیرد گفته است: "بیگانگان محیط های دانشگاهی و دانشجویی را آماج توطئه قرار داده اند تا به هر شکل ممکن در روند فعالیت های علمی اختلال ایجاد کنند و جوانان عزیز و باهوش نباید بگذارند این تیر دشمن به هدف بخورد". او در بخشی از سخنان خود در باره "انتقاد از رهبری" هم گفته است: "هم اکنون نیز انتقادهایی بیان می شود و بنده هم آنها را دریافت می کنم". در گزارش منتشر شده توسط دفتر آقای خامنه ای، مشخص نیست که آیا این جمله در پاسخ به سئوال حاضران مطرح شده است یا رهبر ایران خود لازم دیده است که به این نکته اشاره کند.

میرحسین موسوی توافقات اتمی ایران در ژنو را " حیرت انگیز " خواند


به گزارش پایگاه خبری " کلمه " وابسته به میرحسین موسوی در این دیدار که روز گذشته در دفتر کارش برگزار شد وی با اشاره به این توافقات گفت " قرارهایی که در ژنو داده شده اگر اجرا شود برباد دادن همه زحمات هزاران دانشمند در کشور است و اگر اجرا نشود زمینه اجماعی را برای تحریم گسترده علیه ایران ایجاد خواهد کرد."

به گفته موسوی " اینها نتیجه ماجرا جویی و عبور از اصول و منافع ملی در سیاست خارجی ما است و جالب آنجاست که به فرزندان انقلابی و خدوم کشور تهمت ارتباط و تمایل به غرب و شرق می زنند و خود بصورت آشکار و مکرر در مقابل آمریکا کرنش می کنند."

در اجلاس ژنو ایران با انتقال ذخایر اورانیوم غنی شده خود به خارج برای بالا بردن نسبت غنی سازی آن موافقت کرد ودو طرف اخیرا گفتگوهایی را در وین برای عملی کردن توافقات انجام داده اند.

میرحسین موسوی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی وبیان حقایق برای مردم گفت : " باید بسیاری از مسائل برای مردم بازگو شود تا آنها بدانند که در کشور و مدیریت اجرایی چه می گذرد."

وی با اشاره به حوادث جاری در کشور اظهار کرد : " یا برخی آقایان ماموریت دارند که کشور و نظام را متلاشی کنند و از بین ببرند، یا اینکه فقط به فکر امروزشان هستند و کاری را صرفا انجام میدهند که امروزشان بگذرد و به فردا برسد."

او احتمال دوم را " به واقعیت نزدیک تر " دانست و افزود : " آقایان فقط به امروز فکر می کنند و نتیجه آینده رفتارهای امروزشان برایشان اهمیتی ندارد. وگرنه تن دادن به چنین ریسک هایی در زمینه سیاست داخلی و سیاست خارجی، با هیچ منطقی قابل قبول و دفاع نیست."

موسوی در ادامه با اشاره به بازداشت ها ومحاکمه مخالفان گفت: " برخی فکر می کنند که با چنین حربه هایی می توانند وضعیت را به وضع سابق برگردانند. اما سودای محال دارند و نمی فهمند که با هیچ حربه ای حتی با تهدید و بازداشت و محاکمه و اعتراف گیری هم نمی توان جامعه امروز را به جامعه یک سال قبل برگرداند."

وی خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد و تاکید کرد " آزادی زندانیان سیاسی یک خواست ملی است که میتواند به بهتر شدن اوضاع کمک کند

Wednesday, October 28, 2009

VIDEO: محسن نامجو - دههء شصت

از تعدیل هاشمی تا یارانه‌های احمدی‌نژاد

تابناك طي مقاله اي به مقایسه دو طرح آزادسازی اقتصادی دو دولت پس از انقلاب پرداخته و مطلب را تا آنجا ادامه ميدهد كه از قول محمد طبیبیان از کارشناسان مدافعان شناخته شده طرح تعدیل اقتصادی مي گويد طرح تحول هیچ سنخیتی با طرح تعدیل ندارد و می‌گوید: اجرای طرح تحول اقتصاد دو دلیل اصلی دارد اول درماندگی مالی دولت که دولت می‌خواهد آن را از طریق اصلاح مازاد مصرف برطرف کند و دوم وجه سیاسی که در عمل دولت تلاش دارد از این طریق منابع مالی را جهت برنامه‌های غیراقتصادی خود فراهم سازد که این هر دو مبنا برای اجرای برنامه اصلاحی غلط است و از همین انگیزه‌ها وجه تمایز سیاست‌های تعدیل و تحول اقتصادی آغاز می‌شود.

طببیان می‌افزاید: از سوی دیگر دولت بحث پراخت یارانه‌های نقدی را مطرح کرده است که این موضوع نیز ارتباطی با طرح تعدیل اقتصادی ندارد از مبنا اشتباه است زیرا پرداخت نقدی یارانه به پنج دهک مفهومی ندارد. امروز در آمار‌گیری من در دهک هفتم قرار می‌گیرم و فردا با آمار‌گیری دیگر من در دهک دیگر قرار خواهم گرفت و تفکیک دهک‌ها از نظر آماری به این طریق ممکن نیست و خطای آماری آن بسیار بالاست.

وی در انتقاد از باز توزیع نقدی یارانه‌های سوخت بر اساس طرح هدفمند‌سازی یارانه‌ها معتقد است نمی‌توان هیچ نامی بر روی این نحوه توزیع نقدی یارانه‌ها قرار داد زیرا نه در چارچوب سیاست‌های تأمین اجتماعی قرار دارد و نه در ساختار سیاست‌های امدای قابل تعریف است.

محمد طبیبیان تأکید دارد: در عمل دولت با اجرای هدفمند‌سازی یارانه‌ها با عنوان طرح تحول تنها شوکی را به جامعه تزریق می‌کند برای تأمین مالی خود و پایگاههای سیاسی مورد تأییدش وهیچ نتیجه‌ای غیر از این حاصل اقتصاد کشور نخواهد شد. البته در مورد میزان تورم حاصل از ایجاد این طرح من معتقد نیستم نرخ رشدتورم به 60 درصد برسد ولی دولت با این برنامه و طرح تحول نمی‌تواند تورم حاصله را مهار کند.

هزينه‌هايي كه ملت براي اورانيوم‌هاي غني شده داده‌اند

«تابناك» ـ هرچند 23 میله سوخت رآکتور امیرآباد سرانجام به 350 کیلوگرم اورانیوم غنی‌سازی شده 3.5 درصدی نیاز دارد تا دست‌کم 25 سال فعالیت کند و ترکیب این میله‌های سوخت، علاوه بر اورانیوم 20 درصد دارای اکسید اورانیوم و پوشش فلزی آلومنیومی هم می‌شود، اما به راستی، چرا مقامات آمریکایی و اروپایی می‌خواهند 1200 کیلوگرم اورانیوم از ایران بیرون کنند؟!

به گزارش خبرنگار «تابناك»، 1500 کیلو اورانیوم تولیدی در پنج سال گذشته، هزینه‌های فراوانی را به کشور تحمیل کرده است. تصویب سه قطعنامه شورای امنیت که با آغاز چرخش سانتریفیوژهای غنی‌سازی، یکی یکی علیه منافع کشور به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسیده‌اند و تنها درباره تحریم دو بانک ایرانی در اروپا، هم اکنون بیش از یک میلیارد دلار از اموال بیت‌المال ایران در نزد وزارت خزانه‌داری انگلستان بلوکه شده است.

اموال چندین فروند کشتی ایرانی، با توجه به مصوبات کمیته تحریم سازمان ملل متحد، ضبط شده و دست‌کم افزایش قیمت بیست درصدی بر کالاهای ورودی به کشور در ارتباط با این تحریم و همچنین محدودیت‌های فراوانی برای مقامات ایرانی پدید آمده است.

بر پايه اين گزارش، خسارت‌های وارده به کشور به واسطه این تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در سه سال گذشته، بالغ بر ده‌ها میلیارد دلار بوده است که سبب آن، صرفا تولید اورانیوم غني شده با غلظت پايين ـ در مجموع به ميزان 1500 کیلو گرم ـ بوده است که اگر چرخش سانتریفیوژهای مجتمع غنی‌سازی اورانیوم نطنز نبود، هیچ گونه قعطنامه ای برعلیه ایران صادر نمی‌‌شد.

اکنون که آنها می‌خواهند ماحصل تلاش و زحمت ایرانیان را در چهار سال گذشته ـ که با زحمت فراوان متخصصان هسته‌ای کشور و همچنین هزینه میلیاردی برای آن ـ عاید کشور شده است، برای یک پروژه صوری یعنی تأمین سوخت رآکتور امیر آباد از آن خود کنند، دولتمردان هشیار ایران، باید این موضوع کلیدی را در مد نظر داشته باشند که این اورانیوم با چه هزینه ای تولید شده و هم و همت اصلی مقامات آمریکایی این است که به هر دلیل واهی، این اورانیوم را از کشور بیرون کنند؛ آیا نباید آنها قطعنامه‌های تصویبی شورای امنیت را علیه ایران ملغی کرده و همچنین برنامه غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته و پرونده هسته‌ای ایران را به آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای برگردانند؟

این کمترین انتظار ایرانیان است که در برابر 1200 کیلوگرم اورانیوم خود ـ که با صرف هزینه‌های فراوان تولید شده است ـ در یک مبادله عادلانه، ضمن آنكه همه تحريم‌هاي اعمال شده به واسطه فعاليت‌هاي هسته اي ايران در شوراي امنيت ملغي شود، امكان بهره‌گيري بيشتر ايران از فرصت‌هاي موجود در زمينه‌هاي گوناگون، اعم از اقتصادي، فناوري و سياسي فراهم شود.

مرور روزنامه های صبح سه‌شنبه پنجم آبان


۱۳۸۸/۰۸/۰۵
روزنامه حیات نو خبر داده که خانواده‌های زندانیان سیاسی براى آزادى بستگان‌شان به تجمع دست می‌زنند.

به نوشته این روزنامه، خانواده‌هاى زندانیان سیاسى با صدور بیانیه‌اى اعلام کردند که «روز چهارشنبه، ششم آبان ماه در اعتراض به ادامه بازداشت عزیزان خود تجمع اعتراض‌آمیز برگزار خواهند کرد».

در بیانیه خانواده‌هاى زندانیان سیاسى تأکید شده که در صورت بى‌توجهى مسئولان به اعتراضات آنها و عدم رسیدگى به وضعیت عزیزان در بندشان، اقدامات بعدى آنها تحصن و اعتصاب غذاى دسته جمعى خواهد بود.

«پیشبرد امور با دروغ و خیانت جایز نیست»

روزنامه جمهوری اسلامی انتقاد مدیر حوزه علمیه قم از عملکرد صدا و سیما را منتشر کرده و به نقل از وی نوشته است که «پخش برنامه‌ای که خیانت دروغ و تهمت در آن باشد، اسلامی نیست».

به نوشته این روزنامه آیت‌الله مقتدایی دوشنبه در همایش دین و رسانه خواستار تطبیق دادن برنامه‌های این سازمان با مبانی اسلامی شد و گفت که «برنامه‌ای که خیانت دروغ و تهمت در آن گنجانده شده باشد، اسلامی نیست و باید این امور تذکر داده شود تا اشکالات برنامه‌ها مورد بررسی قرار گرفته و راهی روشمند و هدفمند برای اسلامی شدن برنامه‌های صدا و سیما پیدا شود».

وی همچنین با تأکید براینکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی باید مورد اعتماد مردم باشد و حرفی که می‌زند مورد تصدیق همه باشد، گفت که «مشاهده می‌کنیم برنامه‌هایی از تلویزیون پخش می‌شود که به طور رسمی موجب بروز تهمت و دروغ می‌شود و متأسفانه در آن هیچ اشاره‌ای هم به قبح دروغ نمی‌شود».

روزنامه جمهوری اسلامی از قول آقای مقتدایی نوشته است که «پیشبرد امور با دروغ و خیانت جایز نیست ولی متأسفانه این موضوع در برخی برنامه‌های صدا و سیما مشاهده می‌شود که این موضوع با اسلامی بودن رسانه سازگار نیست».

تجمع دانشجویان ممنوع‌الورود به دانشگاه علامه

روزنامه اعتماد از برگزاری تجمع دانشجویان ممنوع‌الورود در دانشگاه علامه تهران خبر داده و نوشته «نزدیک به ۳۰ نفر از دانشجویان ممنوع‌الورود به دانشگاه علامه روز دوشنبه مقابل دانشگاه مرکزی علامه در دهکده المپیک تجمع کردند».

این روزنامه خواسته دانشجویان معترض را «تجدید نظر در آرای صادره از سوی کمیته‌های انضباطی» اعلام کرده است.

اعتماد همچنین گزارش داده که پنج تن از دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه به یک و دو ترم تعلیق از تحصیل و ممنوعیت ورود به دانشگاه محکوم شده‌اند.

این روزنامه نوشته که پس از انتخابات تاکنون از سوی کمیته انضباطی دانشگاه رازی بالغ بر یکصد ترم تعلیق از تحصیل برای ۱۲۵ دانشجوی احضار شده این دانشگاه صادر شده است.

اظهارات متناقض درباره آنفلوانزای نوع آ در مدارس

روزنامه همشهری اظهارات متناقض درباره آنفلوانزای نوع آ در مدارس را مورد توجه قرار داده و نوشته «نگرانی خانواده‌ها از شیوع بیماری آنفلوانزای نوع آ در مدارس با شروع موج دوم این بیماری و اطلاع‌رسانی نامناسب، افزایش یافته است».

این روزنامه به نقل از نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور نوشته است «تعداد مراجعان به مطب پزشکان در هفته‌های اخیر به‌دلیل ترس مردم و همزمانی شیوع آنفلوانزای فصلی و نوع آ ۸۰ درصد افزایش یافته است».

مسعود مسلمی‌فرد گفته که ‌موج دوم آنفلوانزای نوع آدر کشور آغاز شده که شش هفته ادامه دارد و با توجه به هزینه‌های بالا نمی‌توان همه مراجعان را به محض بروز علائم آنفلوانزا به آزمایشگاه فرستاد.

همشهری با اشاره به اینکه «مسئولان ذیربط در آموزش و پرورش بدون اعلام جزئیات فقط از تمهیدات اندیشیده شده خبر می‌دهند» نوشته است که آموزش و پرورش درحالی تعطیلی مدارس را رد می‌کند که استاندار تهران در حاشیه همایش بازرسان فرمانداری‌ها اعلام کرد «مدرسه‌ای که لازم بوده تعطیل شده است».

به نوشته این روزنامه معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز گفته است «اعلام تعداد دانش‌آموزان مبتلا به آنفلوانزا ضرورتی ندارد و مهم این است که این بیماری در مرحله پاندمی قرار دارد و همه را مبتلا می‌کند».

کاهش ۱۶۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

روزنامه تهران امروز گزارش داده که به‌رغم پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت در برنامه پنجم، تولید نفت بر اثر افت ۱۶۰ هزار بشکه‌ای با کاهش ۲.۷ درصدی مواجه شده است.

به نوشته این روزنامه مسعود میرکاظمی، وزیر نفت، نیز روز دوشنبه در حالی از لزوم افزایش برنامه تولید نفت در برنامه توسعه پنجم خبر داد که این روزها نزولی شدن تولید نفت از چاه‌های موجود و افت تولید در مخازن نفتی ایران به بحثی جدی میان کارشناسان انرژی در کشور تبدیل شده است.

تهران امروز نوشته درحالی که ایران در طول سال‌های گذشته همواره برنامه افزایش ظرفیت تولید خود به میزان پنج میلیون بشکه در روز را در دستور کار قرار داده، گزارش های بانک مرکزی حکایت از کاهش تولید نفت ایران به کمتر از چهار میلیون بشکه در روز دارد.

بر اساس گزارش این روزنامه میزان تولید نفت در سال ۱۳۸۴ به‌طور متوسط چهار هزار و ۱۰۶ میلیون بشکه در روز گزارش شده در حالی که این رقم در سال ۱۳۸۷ به سه میلیون و ۹۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است

نوری: نظام از رنگ سبز و دعا هم می‌ترسد


عبدالله نوری، وزیر کشور محمد خاتمی، با انتقاد از عملکرد مقامات جمهوری اسلامی پس از انتخابات گفت که حکومت به جایی رسیده است که حتی از رنگ سبز و دعای کمیل نیز هراس پیدا کرده است

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران


نزدیک به دو هزار دانشجو صبح روز سه‌شنبه (۵ آبان) در دانشکده‌ی فنی‌دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب تجمع کردند. دانشجویان با سر دادن شعارهای "مرگ بر دیکتاتور" اعتراض خود را نسبت به وقایع رخ داده پس از انتخابات نشان دادند.

به گزارش سایت خبری "بامداد خبر"، پایگاه خبری تحلیلی جنبش دانشجویی، این حرکت در پی فراخوانی صورت گرفت که پیش‌تر برای حمایت از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و همچنین نشان دادن اعتراض نسبت به دولت دهم صادر شده بود. به تازگی برای چهارده نفر از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز احکام سنگین انضباطی صادر شد.

به گزارش این پایگاه اینترنتی، این تجمع در ساعت ۱۲ ظهر روز سه شنبه و در پی تعطیل شدن کلاس‌های درس نوبت صبح آغاز شد و دانشجویان با سر دادن شعارهایی همچون "مرگ بر دیکتاتور"، "یا حسین، میرحسین" و "دانشجو دستگیر بشه، دانشگاه تعطیل میشه" تا مقابل ساختمان ریاست این دانشگاه راهپیمایی کردند.

معترضان همچنین پشتیبانی خود را از آیت‌الله منتظری و آیت‌الله صانعی، دو مرجع تقلید شیعه در ایران اعلام کردند. فریادهای "الله‌اکبر" و همچنین سرود "یار دبستانیِ" از دیگر شعارهای شنیده شده در این تجمع دانشجویی بوده است.

در این گزارش همچنین آمده است که همزمان با اعتراض دانشجویان، تعدادی از نیروهای حراست دانشگاه اقدام به فیلمبرداری از دانشجویان کرده و همچنین قصد "ایجاد تنش و ممانعت از تشکیل این تجمع" را داشتند که ناموفق بوده‌اند.

تجمع روز سه‌شنبه، پنجمین تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران‌از شروع آغاز سال تحصیلی، نسبت به حوادث رخ داده پس از انتخابات است. این تجمع در حدود یک ساعت به طول انجامیده است

هراس روزافزون دولت از ۱۳ آبان


اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی ایران روز سوم آبان به خبرگزاری ایلنا
گفت که برای برگزاری هرگونه تجمعی در ۱۳ آبان باید مجوز گرفته شود. این در حالی است که از زمان روی کار آمدن دولت جمهوری اسلامی، همه ساله روز ۱۳ آبان راهپیمایی برپا می‌شود. این تظاهرات که برگزارکننده‌ی آن بسیج دانش‌آموزی است تا به حال بدون هرگونه مجوزی بوده است

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نیز در نماز جمعه ۲۴ مهر که امامت آن را بر عهده داشت، به راهپیمایی روز ۱۳ آبان اشاره کرده و گفت : «کسانی که مهره دست دیگران هستند و نقشه‌هایشان در مراسمی مانند روز قدس خنثی شد، در این مراسم نیز بی‌نقشه نیستند هرچند می‌دانند این بار هم نقشه‌هایشان بر آب خواهد شد».

حسین باستانی روزنامه‌نگار مقیم فرانسه معتقد است نگرانی‌های جناح محافظه‌کار در مورد اعتراضات مردمی در روزهای خاص از روز قدس امسال شروع شد: «به عبارتی شاید بشود گفت روز قدس یک نقطه عطف بود، به این خاطر که این روز معمولا محل قدرت‌نمایی حکومت در مقابل جامعه بین‌المللی و مخالفان دولت بود اما امسال به روز قدرت‌نمایی اپوزیسیون علیه حکومت تبدیل شد».

شعري براي رزا منتظمي



مطبخی در عزای منتظمی
در عزای غذای منتظمی
نوعروسان، مجردان همگی
پيروان رزای منتظمی

×××

توی مطبخ همه ز خرد و کلان
به عزايش نشسته بی‌اعلان

هر غذائی در آشپزخانه
ميکند گريه سوگوارانه

گشته همدرد کوفته تبريزی
نخودی غمزده ته ديزی

آش رشته کنار ايشان است
رشته‌‌هايش همه پريشان است

شله‌زردی فغان کنان اين بين
خانه را کرده اربعين حسين

دلمه بر تن دريده پيراهن
که جفا کرد زندگی با من

رولت گوشت ناله سر داده
مرغ پخته به گريه افتاده

اينطرف ميرزاقاسمی غمگين
سوپ مارچوبه را دهد تسکين

نرگسی قهوه ميکند تعارف
به حضور بيف‌استروگانف

های های سکنجبين با يخ
می‌رسد از حوالی مطبخ

نيست يک دم ز غصه آسوده
شربت و بستنی و فالوده

کتلت دسته دار، دلخسته
بر سر خويش می‌زند دسته

می کند قيمه، عاصی و بی‌تاب
لپه‌ها را به هر طرف پرتاب

قرمه‌سبزی عبوس و تلخ و پکر
ليموی غم گرفته اندر بر

تلخ بنشسته باقلا‌قاتق
بر سر خويش ميزند قاشق

کره در حال تسليت با کارد
تسليت گوی يک ترازو، آرد

قابلمه گوشه‌ای غريبانه
می‌کند اشک خويش پيمانه

شده از غصه باقالی بيهوش
پلو او را گرفته در آغوش

گاه يک بسمه تعالايی
می‌تلاوت ز سمت حلوايی

می‌‌کند گاه از رزا يادی
تر و تازه، صدای سالادی

سر دهد يک صدای ساده، دمی
که کجايی رزای منتظمی؟

آبکش غمفزاست آخ آخش
ناله خيزد ز هر چه سوراخش

"تاوه" با روی گرد و دمب دراز
سوزد و گريه می‌کند سر گاز

ظرف‌ها رفته هر طرف بی‌حال
تسليت‌گوی قاشقی، چنگال

ميکشد کوفته‌ريزه دائم آه
شده با کوفته‌قلقلی همراه

باميه با کدو سخن دارد
سخن از آن بزرگ زن دارد

زعفران و سماق و زيره و کشک
هر يکی گوشه‌ای بريزد اشک

آشپزخانه غصه‌دار شده
ظرف و مظروف بيقرار شده

رفت آن بانوی پر آوازه
نمک و فلفلش به اندازه!

رفت استاد آشپزخانه
بانوی کاردان و فرزانه

آنکه با پخت و پز هنر ميکرد
زين هنر خلق را خبر ميکرد

ملتی از کتاب او حظ کرد
دولت از او دريغ کاغذ کرد

تيغ سانسور در کتاب آمد
سرکه جای سس شراب آمد

کاغذ آن کتاب پرتيراژ
شد اسير هزار و يک ويراژ

ليک بهر کتاب غايط و بول
داد دولت به هر فقيهی قول:

گر دهی شرح مبطلات نماز
کاغذ افزون بری ز حد نياز

گر دهی شرح مبطلات وضو
کم کنی روی مردمان گوزو؛

هرچه کاغذ به هرچه انبار است
بر تو و گفته‌ی تو ايثار است

بنويس از جماع با حيوان
تا که کاغذ به تو دهند ارزان

بگو از گوسفند و بزغاله
وز مزايای عمه و خاله

گر که سکسی نويسی‌اش کافی
رايگان است چاپ و صحافی

ليک در باب طبخ و آشپزی
نتوان رفت راه را عوضی

پخت و پز از طريق عکس و کتاب
کار زشتی‌است مثل کشف حجاب

زن که اهل کتاب خواهد شد
ذره ذره خراب خواهد

راه او بر کتاب بايد بست
تا بداند کنيز مطبخی است!

هادی خرسندی

نخستین خلبان زن ایرانی که بود؟



صدسال پيش، 22 اکتبر سال 1909، نام نخستين خلبان زن در تاريخ پرواز ثبت شد. هر چند يک قرن از اين تاريخ مي گذرد، اما هدايت ماشين پرنده، همچنان شغلي مردانه باقي مانده است. از تولد ماشين پرنده شش سال بيشتر نگذشته بود که «اليزه دلا روشه» خلبان زن فرانسوي با پشت سر گذاشتن مسافتي حدود 300 متر، نام خود را در تاريخ پرواز ثبت کرد. سه سال بعد، سال 1911ميلادي، «ملي بسه» آلماني هم آزمون خلباني را با موفقيت پشت سر گذاشت.

مدت کوتاهي بعد، در حالي که بيشتر از يک دهه از ساخت نخستين ماشين پرنده نگذشته بود، حضور زنان در پهنه آسمان تا جايي گسترده شد که نخستين زن خلبان ايراني، عفت تجارت چي (1319 خورشيدي) هم به اين عرصه پيوست. در تاريخ يکصد و اندي سال پرواز انسان با ماشين پرنده، خلبانان زن هم موفق شدند رکوردهايي مثل مسافت هاي دور دنيا را به نام خود ثبت کنند و حتي هدايت هواپيماهاي جنگي را نيز برعهده گيرند. هانا رايتش نخستين خلبان زن آلماني بود که در جريان جنگ جهاني دوم موفق به دريافت صليب شجاعت شد. با اين حال حضور زنان در عرصه پرواز هرگز به پاي مردان نرسيد. دليل اين ناکامي هم «عشق پرواز» ميان مردان نبود.

برخي از کارشناسان امور پرواز معتقدند هدايت ماشين پرنده به مقاومت رواني بالا و همچنين سرعت بالاي تصميم گيري نيازمند است. اما در مقابل کم نيستند کارشناساني که مي گويند هدايت پرواز کاري است که به ظرافت و دقت خاصي نيازمند است و زنان از عهده چنين کاري بهتر برمي آيند. دليل ديگر ناکامي زنان در عرصه پرواز اما مي تواند کليشه هايي باشد که در صد سال اخير جا افتاده اند.

مثلاً زناني که در ارتش پاکستان دوره آموزش خلباني هواپيماهاي جنگي را مي بينند، مي گويند متقاعد کردن خانواده هايشان براي انتخاب اين شغل، از هدايت هواپيماهاي جنگي اف- 7 در آسمان دشوارتر بوده است. البته نا گفته نماند که هيچ کدام از خلبانان زن ارتش پاکستان تاکنون در عمليات هاي جنگي شرکت نکرده اند.

مرجع : اعتماد

روزنامه نگاران برتر

عبدالله نوری: ممکن است حکومت جابجا شود

عبدالله نوری، وزیر کشور سابق ایران، گفته است ادامه سرکوب اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری این کشور ممکن است در نهایت منجر به آن شود که "حکومت جابجا شود". آقای نوری در جمع تعدادی از روزنامه نگاران که به گزارش روز سه شنبه 5 آبان ادوار نیوز (وابسته به سازمان ادوار تحکیم وحدت) برای اطلاع از دیدگاه ها و تحلیل های این روحانی اصلاح طلب در منزل او حضور یافته بودند، گفت: "اگر حکومت تمام توان خود را به کار ببرد تا معترضان را وادار به سکوت کند، باید بداند با این شیوه اعتماد از دست رفته باز نمی گردد، اگر چه به ظاهر سخنی نگویند... رفتار حکومت نباید به گونه ای باشد که مردم دارای دو چهره شوند. در ظاهر تابع و مطیع و حداقل ساکت و در باطن و درون خانه ها و تجمعات درون گروهی، خشمگین و پرخاشگر و عصبی." آقای نوری بر همین اساس استدلال کرد که منتقل شدن نظرات اکثریت مردم به حوزه های خصوصی می تواند منجر به آن شود که این نظرات "از مسیر قانونی و منطبق با موازین و کنترل شده هم خارج شود و حکومت زمانی به فکر چاره بیفتد که نفرات باقیمانده برای او بسیار کمتر از نیاز او باشند و در چنین شرایطی این حکومت است که باید جابجا شود." آقای نوری گفت تصور نمی کند رفتار حکومت در چهار ماه و نیم گذشته باعث شده باشد عده قابل توجهی از معترضان به نتیجه انتخابات از نظر خود برگشته باشند و نمی داند چرا با این وجود حکومت رفتار خود را همچنان ادامه می دهد.

برای اثبات کم شمار بودن حاميان کروبی و موسوی اجازه تجمع سکوت بدهند


عبدالله نوری با اشاره به نتايج اعلام شده انتخابات گفت: «حکومت مدعی است که آرای جناب آقای کروبی در ايران حدود سيصد هزار رأی بوده و با رفتاری که پس از انتخابات از خود نشان داده دچار ريزش هم شده. آيا بهتر نيست با هماهنگی حکومت در هر نقطه که به تفاهم برسند تجمعی از طرفداران ايشان شکل گيرد تا آقای کروبی هم متوجه شود که طرفدارانش در سطح ايران بسيار اندک هستند و همينگونه در ارتباط با آقای مهندس موسوی؟ تا اين گره به وجود آمده ای که با دست می‌تواند باز شود نياز به دندان نداشته باشد».

زیدآبادی؛ تحت شکنجه برای عذرخواهی از رهبر



سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) با صدور بیانیه‌ای، ضمن انتقاد مجدد از اتفاقات پس از انتخابات ریاست جمهوری، و بازداشت چهره‌های سیاسی، نگرانی شدید خود را از وضعیت احمد زیدآبادی، دبیرکل این سازمان ابراز داشته است.


آقای زیدآبادی جزو صدها چهره سیاسی و اجتماعی بود که در پی اعلام نتایج انتخابات، بازداشت شد؛ و اکنون به نوشته این بیانیه، بیش از ۴۰ روز است که هیچ خبری از وضعیت او در دست نیست.

محمد صادقی، عضو شورای مرکزی و شورای سیاستگذاری ادوار تحکیم وحدت، در گفت‌وگو با رادیو فردا می‌گوید که آقای زیدآبادی در آخرین ملاقات خود گفته بود: «تحت شکنجه و فشار شدید قرار دارد تا در جلسه دادگاه، به خاطر نشر مقاله‌ای انتقادآمیز نسبت به رهبر جمهوری اسلامی، که در آن آیت‌الله خامنه ای را با عنوان «معظم» خطاب قرار نداده، علناً، عذرخواهی کند».

به گفته وی، احمد زیدآبادی در پی رد این درخواست، مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته است.

براي آنان كه ايستاده اند

نامه هشدارآمیز سبحاني به صادق لاريجاني

دكتر حسن سبحاني، نماينده پيشين مردم در مجلس شوراي اسلامي با ارسال نامه‌اي به آيت‌الله لاريجاني، رئيس قوه قضائيه‏، ضمن هشدار نسبت به تبعات اجتماعي اجراي لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها، خواستار اتخاذ تدابير لازم از سوي مسوولان قوه قضائيه شد.

متن كامل نامه را اينجا بخوانيد

Tuesday, October 27, 2009

پیام جدید تاج‌زاده از اوین

به گزارش موج سبز آزادی، فخرالسادات محتشمی‌پور در مورد دیدار دوباره با همسرش گفت: "امروز همسرم را دوباره دیدم، وی در این دیدار اظهار داشت شكایتی از كسی ندارم، لازم نیست شكایت كنید. از قول من اما بگویید شریعتمداری اگر اعتماد به نفس لازم را در خود سراغ دارد برای مناظره آماده باشد، در هر مكان، ساعت و با هر شرطی كه بگذارد بنده حاضرم از همین سلول مستقیم بیایم و در این مناظره شركت كنم، موضوع مناظره هم این باشد که «چه كسی بیشترین خدمت را طی این سی سال به آمریكا و اسرائیل كرده است؟»"

معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات پیش از این نیز طی پیام دیگری «نظارت استصوابی و حق وتوی جنتی و همكارانش» را «بزرگترین بدعت در انقلاب» خوانده بود و بعد از اینکه از جریان فتنه‌گری‌هایی كه علیه او برای پرونده‌سازی بیشتر در بیرون زندان صورت می‌گیرد آگاه شد با اطمینان از حقانیت خود و با خونسردی و آرامش خاطر از روشن بودن حقایق نزد مردم گفته بود: "اكنون اینان در میدانی بلامنازع و در غیبت ما هرچه می‌خواهند بگویند. بی‌شك فرصت شنیدن حرف‌های ما نیز برای مردم فراهم خواهد آمد."

افروغ: فضا اینچنین نمی‌ماند،دگرگون می‌شود

نماینده مجلس هفتم با تاکید بر اینکه اگر ما برخورد منطقی و قانونی را توصیه می‌کنیم باید به قالب‌های منطقی هم تن دهیم، خاطرنشان کرد: مگر حکم قضایی صادر شده یا دادگاهی تشکیل شده است که ما دست به برخوردهای هیجانی می‌زنیم؟ و اگر هم شور و نشاط سیاسی می‌خواهیم باید اختلاف سلیقه را به رسمیت بشناسیم.

افروغ خطاب به برخی افراد که دست به حرکت‌های خشونت‌آمیز می‌زنند هشدار داد: بدون تردید فضا اینچنین نمی‌ماند و دگرگون می‌شود اما من نگران کمیت و کیفیت این دگرگونی هستم و خوف آن دارم که آسیبی به نظام و چارچوب‌های ارزشی و اخلاقی وارد شود، زیرا ما باید از برخوردهای هیجانی در گذشته درس بگیریم و به خصوص از انجام آن در محیط‌هایی چون نمایشگاه مطبوعات پرهیز کنیم.

وی ضمن بر حذر داشتن همه از برخوردهای حذفی و واگنی تاکید کرد: انجام حرکت‌های عقلانی موجب رشد جامعه می‌شود و فقط به این فکر نکنیم که هم‌اکنون قدرت دست ماست و به یاد بیاوریم که وقتی قدرت نداشتیم چه حال و هوایی داشتیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: حالا معنای این فرمایش حضرت امیر(ع) را می‌فهمم که فرمود ”زکات قدرت داشتن انصاف است“ و بر اساس همین حدیث اگر کسی پرسشی از ما دارد باید اجازه مطرح شدن آن را بدهیم.

صدا و سیما اشتباه امام جمعه را وصله کرد


صدیقی در نماز جمعه این هفته تهران، بارها به جای لغت یارانه از رایانه استفاده کرد که در پخش از شبکه اول وصله شد.

یارانه به معنی سوبسید و رایانه به معنی کامپیوتر است

VIDEO: Sazgara 5 ABAN

شش موضوع مطرح ميشود / اوّل، موضوع اطلاع رسانيست، که يکی از ضعفهای جنبش ما است، چون حکومت هم با شدت فشار می آورد، روزنامه ها را ميبندد، سرعت اينترنت را پايين می آورد، پارازيت ميفرستد برای ماهواره ها و سعی ميکند اطلاع رسانی را فلج کند / پس واجب است که ما برای اطلاع رسانی برنامه داشته باشيم، مانند داشتن شبکه بندی که هرکسی به 15-20 نفر دورتر از خودش به لحاظ جغرافيايی و اجتماعی خبر رسانی کند و به آنها هم بگويد که همين کار را بکنند، استفاده از تلفن عمومی، ديدار حضوری، ديوارنويسی، پخش شعار...بخصوص اينکه بسياری از فعالين از طريق اينترنت اطلاع ميگيرند، امّا همه اينترنت ندارند پس به قول آقای مخملباف: وقتی مطلع شدی، ديگران را هم مطلع کن، چون همه اينترنت ندارند / شبکه بندی اجتماعی که ميتواند از درون دانشگاه و مدرسه شروع بشود بسيار کمک ميکند / نکته دوّم، در مورد راهپيمايی 13 آبان است / باز هم سوال کرده اند که مسيرها کجاست و چگونه برويم / دقيقاً مانند روز قدس، در همان مسيرها و ساعاتی که حکومت اعلام ميکند حرکت ميکنيم، که بهانه بدست کودتاچيان ندهيم و روشی را که در روز قدس تمرين کرده ايم را اجرا ميکنيم، هارت و پورت های امثال آقای احمدی مقدم هيچ مهم نيست که بايد مجوز بگيريد، مجوز را حکومت 30 ساله که داده است، مگر آنکه مراسم آن روز را لغو کنند که ما هم منتظريم که لغوش کنند که معلوم بشود که چگونه جلوی جنبش سبز عقب نشينی کرده اند و تظاهرات 30 ساله خود را لغو کردند / پس در همان مسيرها و زمان اعلام شده حکومت با شعار مبارزه با استکبار چه داخلی چه خارجی و حاکميت ملّی پای به ميدان ميگذاريم و از بين شعارهای ديگر هم که بسياريشان خوب هستند مانند آب نداريم، نان نداريم، بمب اتم ميخواهيم چکار؟ برای جلب اقشاری که با زير فشار اقتصادی هستند يا "اوباما اوباما يا با اونا يا با ما" در مورد سياست آمريکا در قبال کودتاچيان، يا "نه شرقی نه غربی، دولت سبز ملّی" در تاکيد بر ملّی بودن جنبش سبز و اينکه با هيچ دولتی در دنيا تعارف نداريم / نکته سوّم از خارج سوال آمده بود که در روز 13 آبان چکار کنيم / بچه ها در خارج ميتوانند با داخل اعلام همبستگی کنند و تظاهرات صلح برای دنيا، دموکراسی برای ايران را با حضور دوستان خارجی برگذار کنند که اعلام همبستگی باشد

چرا؟

سوال و بررسی در مورد هلوکاست 70 سال قبل آری اما در مورد انتخابات ایران 4 ماه قبل نه؟

قصه ای که سر دراز دارد

این صفحه اول روز گذشته خبرگزاری فارس است که البته پس از مدتی ناپدید شد! اهمیت این صفحه در همان خبری است که این خبرگزاری اعلام کرده است. یعنی "کاسه چه کنم" که دولت در دست گرفته و کابینه برای آن تشکیل جلسه داده است. یعنی وحشت از 13 آبان. چون هیچ بهانه ای برای لغو راهپیمائی 13 آبان نیافته اند و در اساس هم اگر آن را لغو کنند، در جهان به نشانه آشتی با امریکا تلقی می شود، "انفولانزا" را بهانه ای یافته اند برای جلوگیری از راهپیمائی مردم. وحشت از راهپیمائی نیست، وحشت از انگیزه ایست که مردم در آن شرکت خواهند کرد و شعارهائی است که خواهند داد و تمام ادعاهای آقایان نظامی را در باره پایان بقول خودشان "غائله" نقش برآب خواهد کرد.

VIDEO: زبان آتش



شعر: فريدون مشيري

آواز: محمد رضا شجريان

سردرگمی کودتاچیان در مقابل "اسکناس نویسی"


طی هفته های اخیر و به دنبال افزایش فشارهای امنیتی علیه مخالفان دولت، پدیده خلاقانه شعارنویسی بر روی اسکناس ها گسترش شدیدی پیدا کرده است . این شیوه از اعتراض مردمی که از یک ماه بعد از کودتای 23 خرداد به ابتکار فعالان جنبش سبز به سرعت فراگیر شد و همچنان ادامه دارد، دیروز بار دیگر مسئولان دولت کودتا را وادار به واکنش کرد.

روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی در یک گفتگوی خبری با ایرنا، با بیان اینکه نوشتن شعار بر روی اسکناس ها "جرم" محسوب می شود، گفت: " افرادی که اقدام به شعار نویسی بر اسکناس ها می کنند در اصل ثروت و منابع ملی کشور را هدر می دهند". محمود بهمنی در گفتگوی کوتاه خبری خود با ایرنا، اگر چه تلاش کرد این پدیده فراگیر را کم اهمیت جلوه دهد، اما با لحنی تهدید آمیز اعلام کرد: هر فردی که روی اسکناس اثری ایجاد کرده و حتی روی آن خطی کشیده، مرتکب جرم شده است.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال ایرنا که آیا بانک مرکزی در صورت ادامه شعارنویسی رو اسکناس ها، طرحی برای جمع آوری اسکناس ها دارد یا خیر، بدون ارئه پاسخی شفاف و تنها با بیان یک جمله کلی گفت: هنوز تصمیمی اتخاذ نشده و باید برای آن برنامه ریزی کرد.

رئیس بانک مرکزی در حالی از یک سو شعار نویسی علیه دولت کودتا رو اسکناس ها را جرم می خواند که طی هفته های اخیر و به دنبال استقبال مردم معترض از این شیوه اعتراضی جدید، این روش اعتراض به یکی از دردسرهای اساسی کودتاچیان در تقابل با جنبش سبز تبدیل شده و و اکنش های متفاوتی را به دنبال داشته است.

پیش از این برخی از چهره های وابسته به دولت کودتا در واکنش به گسترش و فراگیر شدن این پدیده خواهان اقدام فوری دستگاه های ذیربط دولتی برای جمع آروی اسکناس های حاوی شعار و پیام های جنبش سبز شده بودند. از جمله این واکنش ها می توان به پیشنهاد دو هفته پیش مرتضی طلائی عضو فرهنگی شورای اسلامی تهران اشاره کرد، که از طرفی به دلیل حساسیت ویژه مساله و غیر عملی بودن آن با عدم استقبال حامیان دولت روبه رو شد و از سویی دیگر موج گسترده واکنش حامیان جنبش سبزرا در رسانه ها و شبکه های اینترنتی به دنبال داشت؛ آن هم در زمانی که ش "هر اسکناس یک رسانه" به یکی از شعارهای اصلی سبزها تبدیل شده بود. این عضو شورای اسلامی شهر تهران، شعارهایی که مردم روی اسکناس ها نوشته اند را "پیام هایی خاص ضد انقلاب" خواند و از بانک مرکزی خواست که با انتشار اعلامیه ای از عموم شهروندان بخواهد که از پذیرفتن اسکناس هایی که روی آنها پیام ها و شعارهائی به نفع جنبش سبز و علیه حاکیت نوشته شده، خودداری نموده و سپس این اسکناس ها را از چرخه پولی کشور حذف کنند.

مرتضی طلائی در ادامه نویسندگان اصلی شعارها یعنی خود مردم معترض به کودتا را خطاب قرار داده و گفت: "شایسته است عموم مردم و نهادهای مسئول با موضوعاتی از این دست آگاهانه برخورد كرده و اجازه ندهند عده‌ای قلیل با تكرار این گونه رفتارها و بزرگ نمایی از این دست اقدامات در رسانه‌های زنجیره‌ای شان دست به جوسازی علیه نظام اسلامی و مردم ایران عزیز نمایند".

صاحب نظران مسائل پولی و بانکی تاکید دارند که اظهارات اخیر حامیان دولت کودتا از جمله پیشنهادحذف اسکناس های حاوی شعار از چرخه پولی کشور یا جرم اعلام کردن شعارنویسی روی اسکناس ها، پیشنهاداتی کاملا غیر اجرایی هستند و طرح آنها، تنها نشان دهنده سردرگمی دولت دهم در تقابل با ابتکارات جنبش سبز است.

این پیشنهادات در شرایطی مطرح می شوند که در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، حامیان احمدی نژاد سعی در موفق جلوه دادن دولت در کنترل اعتراضات مردمی داشته اند؛ تلاشی که با اعترافات پی در پی مقام های محافظه کار در زمینه گستردگی اعتراضات و روش های ابتکاری معترضان، تاکنون موفق نبوده است.

دستور سانسور اخبار 13 آبان از سوی دولت


"نظر به اینکه احتمال تحرک و گروه های مخالف نظام در آستانه روز 13 آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و منحرف نمودن افکار عمومی از مراسم روز ملی مبارزه با استکبار جهانی وجود دارد و احتمالا برخی جریان های سیاسی داخلی نیز در ادامه مسائل پس از انتخابات ریاست جمهوری قصد بهره برداری سیاسی و برهم زدن آرامش جامعه را دارند، پیرو مکاتبات قبلی و با تاکید بر اینکه موضوع انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری با توجه به تایید مراجع رسمی و قانونی، خاتمه یافته است خواهشمند است از درج هرگونه خبر، عکس و مطلبی که موجب ایجاد تنش در جامعه و بر هم زننده نظم عمومی است جدا خودداری به عمل آید."


این نامه، به امضای علیرضا ملیکان معاون مطبوعاتی و تبلیغاتی وزیر ارشاد رسیده و تاریخ امضای آن، سی مهر ماه 88 است.

کـروبـی تـیـوب !



کروبی: در اين راه محکم ايستاده ايم و هيچ باکی نداريم!
مهدی کروبی طی پيام ويدئويی حوادث نمايشگاه مطبوعات را شرح داد. کروبی در اين پيام به تشريح چگونگی انحراف جمهوری اسلامی از سال ۶۸ به بعد از اهداف اصلی خود پرداخته و بر حضور خود در تمامی راهپيمايی ها و مراسم ملی و مذهبی با دعوت از مردم تاکيد کرد. وی ضمن اعلام گوشه ای از برنامه های آينده خود گفت: "در اين راه محکم ايستاده ايم و از هيچ چيز باکی نداريم!"

علی کردان در نمايشگاه مطبوعات

فرهاد رجبعلی - خبرنامه گویا، علی کردان دقايقی پيش در محل نمايشگاه مطبوعات حضور يافت و از غرفه های مطبوعات بازديد کرد. اين بازديد البته بدون حاشيه نبود و از طرف مردم با واکنش هايی روبرو شد. تعدادی از بازديدکنندگان با مشاهده علی کردان به سردادن شعار و سئوال از ايشان درباره مدرکش دکترايش پرداختند. يکی از بازديدکنندگان با بالا بردن پلاکاردی وزير سابق کشور دولت نهم را به تمسخر گرفت.

Monday, October 26, 2009

همسران اصلاح طلبان زندانی در نمایشگاه مطبوعات

نقش جدید جواد لاریجانی

لينك صحبت هاي شيخ اصلاحات

لينك صحبت هاي شيخ اصلاحات دربارهء اتفاقات بازديد از نمايشگاه كتاب:

LINK IN YOUTUBE

نمايشگاه كتاب

وقتي مي شنوم كه احمدي نژاد و دار و دسته اش از ترس مردم جرات نميكنن در يك مراسم عادي مثل نمايشگاه كتاب شركت كنند و اگر هم اين كار را بكنند كلي هماهنگي امنيتي بايد صورت بگيره و مثل مشهد كلي نفر بيآرن تا براشون نقش مردم را بازي كنند خنده ام ميگيره. مي فهمم وقتي كسي لياقت چيزي را نداشته باشه و به زور و كلك و آدم كشي بدستش بيآره در نهايت خودش هم حس ميكنه اون چيز واقعي نيست و بهش نمي چسبه. بيچاره ها. آدم واقعا دلش بحالشون ميسوزه

سيزده آبان

خبرهاي خوبي از جنبش سبز ميرسه. مردم همه دربارهء 13 ابان صحبت ميكنن و هر كي را مي بيني ميخواد 13 ابان بزنه بيرون. البته خب همه علامت سبز همراه نميبرن و نميرن جلو شعار بدن ولي همينكه مي بيني افراد مخافطه كارتر هم ميخوان يه زنبيل به دست بگيرند و فاطي جمعيت بر عليه استبداد و آدم كشي شعار بدن خيلي حركت بزرگيه
be name to